~ Liedjes voor anderen ~

De teksten van Annie voor De Inktvis zijn zo succesvol, dat collega-cabaretiers Wim Kan en Wim Sonneveld ze graag van haar kopen. Dat zorgt nogal eens voor scheve gezichten, als Kan een tekst nét voor Sonnevelds neus wegkaapt of andersom. Maar ook bij de Inktvissen is er irritatie over de verkoop van teksten aan professionele cabaretiers. Jeanne Roos:Ze kochten op een gegeven moment de teksten onder onze kont vandaan.”

Als Kan en Sonneveld na afloop van een repetitie, waar ze beiden bij aanwezig zijn, tegen elkaar op staan te bieden, is voor de Inktvissen de maat vol. Illustrator Wim Bijmoer herinnert zich dat levendig: Jezus, wat is dit voor krankzinnigheid, zeiden wij tegen Annie. Daar gaat ons repertoire. Afgesproken wordt dat Annies teksten voortaan een jaar lang exclusief voor gebruik van De Inktvis zijn, en pas daarna in de verkoop gaan.

Tot het eind van de jaren zestig schrijft Annie teksten voor verschillende cabaretiers. Een groot aantal hiervan zal onlosmakelijk met de uitvoerder verbonden blijven, zoals Wim Sonnevelds Margootje en Conny Stuarts Wat voor weer zou het zijn in Den Haag.

Liedjes: o.a. 1401-1436, Achter de groene tafel deze keer, Als het vrouwtje slaapt, Als je groter bent, Apen, Blauw, Een bloemlezing in prachtband, Een blonde vrouw in het spel, Bungalow, Cocktailparty, Dag mevrouw De Bie, Dagdroom, December in de stad, Divan, Dronken liedje, En nu de natuur in, Flink zijn, De Flodderreeks, De grote stad, Hamlet-parodie, Herr Heinzelmann, Het is voor je bestwil, Hoezepoes, Horoscoop, Huwelijksadvertentie, Ik ben zo moe, Ik droom nooit, Ik had een ander kunnen zijn, Ik zou het nog eens over willen doen, In de opera, In mijn hofje, In peignoir, Ja dominee, fijn dominee, Jacoba van Beieren, Kunstmatige inseminatie, Laarzen, Laten we lief zijn, Leuk voor later, Een liedje van protest, Maison Pletie, Mannen met de schort an, Margootje, Meine Seele, Mijn hobby, Misère in hermelijn, Miss Trust, De moeder van de gangster, De moeder van het plaatje, Nachtmerrie, De nachtmerrie-sisters, Neem alles maar terug, (‘Neem je vos terug’), Noot, Ons boekenplankje, Onze dochter Tinie, Een oud Japans verhaal, Polly Springert-Gort, Santa Maro, Schoonmaaktijd, Sinds donderdag de tiende, Thérèse, De (Noorse) trilogie, Vaders’ (‘Vader en dochter’), Het verlanglijstje, Vertrouwen, Vlucht naar de veiligheidszone, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag, Water bij de wijn, Weekend-party, Welterusten, Wie zou dat zijn, Wiegeliedje, Zeeën, Zelfmoord, Zonnebad.