Trailer


Annie M.G.


Annie M.G.
is een ontroerend liefdesepos, gebaseerd op de biografie Anna van Annejet van der Zijl. In deze zevendelige dramaserie volgen we de populairste schrijfster van Nederland, Annie M.G. Schmidt.

Na het overlijden van haar man Dick verhuist Annie terug naar Amsterdam. In fantasierijke terugblikken vol zang en dans, neemt ze ons mee in haar gepassioneerde leven, dat bijna de hele twintigste eeuw beslaat. Al snel wordt duidelijk dat Annie Schmidt niet alleen die grappige oma was, die iedereen zo goed kende, maar dat de schrijfster een sterke vrouw was die haar leven lang voor de liefde heeft gevochten.

Annie Schmidt wordt vertolkt door Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel. De imposante cast bestaat verder uit o.a. Tom Jansen, Gijs Scholten van Aschat, Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberger, Roeland Fernhout, Nelly Frijda, Huub van der Lubbe, Jeroen Willems, Pia Douwes en Wende Snijders.

Deze 5DVD editie bevat naast alle 7 afleveringen van de dramaserie, divers uniek bonusmateriaal waaronder een kijkje achter de schermen, de mogelijkheid om alle liedjes uit de serie apart te bekijken en beluisteren en ten slotte het beroemde interview van Ischa Meijer met Annie M.G. Schmidt, dat is uitgeroepen tot het beste televisie-interview van de vorige eeuw.


'In alle opzichten een triomf' - NRC Handelsblad
'Een veelbelovende prachtserie' - De VolkskrantVanaf half maart verkrijgbaar via
De Volkskrant, vanf mei in de winkels.

> naar de webwinkel van De Volkskrant